2017. november 24.-26. között Kisinyovban, a Testnevelési Egyetem tornatermében került sor a Moldovai Nemzetközi Kyokushinkai Kan Karate Edzőtáborra.

Az edzőtáborban mintegy 150-200 Moldovai Köztársaságbeli sportoló vett részt – gyerekek, fiatalok, felnőttek, minden korosztályból és övfokozatból.

Az edzőtábort Shihan Tóth Attila, 5 danos magyarországi mester – a legendás, 8 danos Furkó Kálmán tanítványa –, többszörös Európa-bajnok vezette, Shihan Condrea Aurel, 4 danos moldovai mester, a Moldovai Kyokushinkai Kan Karate Szövetség elnöke meghívására és asszisztálása mellett.

A magyarországi mester úgy fogalmazott, hogy a moldovai sportolók nagyon felkészültek; az edzőtábor célja, az ő elképzelése szerint, egy tapasztalatcsere, ami jelentősen hozzájárul majd a sportolók nemzetközi szereplésekre történő felkészüléséhez.

A rendezvény védnöke Szabó Sándor, Magyarország Moldovai Köztársaságbeli nagykövete volt, az esemény a Richter Gedeon, a Turkish Airlines, a Nobil Szálló és a Pegas Étteremlánc támogatásával valósult meg.

https://www.moldpres.md/news/2017/11/24/17009213