A COVID-19 járványhelyzet Moldovában

Beutazási szabályok

Az aktuális, járványügyi helyzettel kapcsolatos beutazási szabályokról kérjük tájékozódjon a Konzuli Szolgálat oldalán lévő utazási tanácsainkból: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/moldova 

Járványhelyzet

Az aktuális járványügyi statisztikáról az egészségügyi tárca Facebook oldalán tájékozódhat (moldovai/román nyelven, hetente frissül, MSMPS Moldova).

A hétköznapi életre vonatkozó szabályok

Nincsenek érvényben járványügyi korlátozások.

A Moldován kívül kapott oltásokat a következő oldalon lehet regisztrálni: https://certificate-covid.gov.md/adext.php (ezáltal letölthetővé válik egy moldovai oltási igazolás is).

A Dnyeszter-melléki szakadár területre jelenleg korlátozás nélkül be lehet utazni.

Tömegközlekedés

A helyi és helyközi iránytaxi („marsrutka”) járatok közlekednek, a Kisinyovban működő trolibusz hálózat is üzemel.

PCR teszt elvégzésére szolgáló laboratóriumok (Kisinyovban és más városokban)

A fenti információ tájékoztatási célt szolgál, a teszteredmények megbízhatóságáért, valamint a más országok általi elfogadhatóságért nem vállalunk felelősséget.

Magyarországi beutazási szabályok

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek